Veelgestelde vragen

Welkom bij Samen Rijmenants!

Onderstaande vragenlijst is jouw gids die je doorheen ons klantenkaartportaal leidt! Kom je er niet uit of vind je geen antwoord op je vragen? Contacteer ons via www.rijmenants.be/contactformulier.

Voor iedere euro die je uitgeeft* bij Rijmenants ontvang je een punt. Laat bij elke aankoop je Samen Rijmenants klantenkaart scannen. Punten voor online aankopen (boeketten, barbecues, nuttige insecten) worden met een max. vertraging van 4 dagen toegekend aan je account. 

*Het sparen van punten is niet van toepassing op volgende producten:

 • Gassen
 • Waarborg en leeggoed
 • Herstellingen
 • Vervoerskosten
 • Werkuren
 • Workshop tickets
 • Frisdrank 
 • Producten die verkocht worden tijdens de jaarlijkse parkingverkoop
 • Alles op project- of offertebasis is ook uitgesloten van punten
 • In de bistro worden ook geen punten toegekend

Deze lijst is niet limitatief.

Dezelfde categorieën zijn uitgesloten van de kortingsbonnen.

OPGELET! Op webshopbestellingen spaar je wel punten, maar de kortingsbonnen kunnen om technische redenen niet verrekend worden in de webshop.


Door aan te kopen in onze winkels, spaar je punten op je persoonlijke klantenkaart. Je kan deze punten omruilen voor een voordeel dat jij zelf kiest. Je kan ervoor kiezen om punten om te ruilen voor een korting of om nog verder te sparen voor een ander voordeel. Jij bepaalt zelf je voordeel!

Bovendien worden je kastickets digitaal bewaard op je persoonlijke profiel. Zo heb je steeds je garantiebewijzen bij de hand en hoef je je geen zorgen te maken als je je kasticket verliest.

 

 

Bekijk hier onze handige tutorial-video! 

 

Log in op je persoonlijke profiel. Bovenaan de pagina vind je je huidige puntensaldo. Daaronder vind je 'Ons Aanbod'. Dit zijn alle kortingsbonnen en andere voordelen die we op dit moment aanbieden. Rechtsboven elke bon zie je het aantal punten dat je hiervoor dient in te ruilen. Zodra de cirkel groen kleurt, kan je deze bon activeren. 

 

Klik hiervoor op ‘bekijk bon’. Er opent een nieuwe pagina met meer info over de bon en een knopje ‘activeer deze bon’. Klik op de knop. Je geactiveerde bon verschijnt nu onder het tabje ‘Bonnen’ of op de overzichtspagina onder de categorie ‘Mijn Bonnen’.

 

 

Je hoeft verder niets te doen. Kom gezellig shoppen in één van onze winkels. Wanneer je afrekent verschijnt de geactiveerde bon automatisch in ons kassasysteem. 

Opgelet:

 • eens je een bon geactiveerd hebt, kan je deze niet meer terug omruilen voor punten. Elke kortingsbon heeft een beperkte houdbaarheidsdatum. Hou hier rekening mee voor je deze activeert!
 • kortingsbonnen kunnen niet gebruikt worden voor de aankoop van een cadeaubon of voor aankopen in onze webshop.

 

 

Klantenkaart vergeten? Kan gebeuren! Als je dit meldt aan onze kassa krijg je een kasticket met een persoonlijke code.

Surf naar www.mijnrijmenants.be en log in op je persoonlijke profiel. Onder de tekst “Welkom terug...” staat een groene knop ‘voeg punten toe’. Volg de stappen die op het scherm komen. De punten worden onmiddellijk toegevoegd aan je saldo.

 

 

 

De barcode wordt gescheiden door een scheidingsteken | . Dit streepje hoef je niet mee in te geven. Let op: elke combinatie ziet er anders uit. Soms staan er meer dan 2 cijfers voor het streepje of minder dan 7 cijfers na het streepje. 

Je kan je huidige puntensaldo nakijken op je kasticket, op je Mijn Rijmenants profiel en in de Samen Rijmenants nieuwsbrief.
De punten die je hebt gespaard blijven onbeperkt geldig, zolang je de klantenkaart actief blijft gebruiken. Indien je de klantenkaart gedurende 2 jaar na de laatste aankoop niet gebruikt, vervallen automatisch alle gespaarde punten en voordelen en zal het lidmaatschap worden geannuleerd.

Enkel de persoon die de cadeaubon betaalt, krijgt punten toegewezen.

Je krijgt een tegoedbon wanneer je goederen hebt aangekocht en nadien geruild. Bij de oorspronkelijke aankoop werden al punten voor dit bedrag toegekend. Indien je de volgende aankoop (gedeeltelijk) betaalt met een tegoedbon, worden voor dat bedrag geen punten meer toegekend.

Je krijgt een tegoedbon wanneer je goederen hebt aangekocht en nadien geruild. Bij de oorspronkelijke aankoop werden al punten voor dit bedrag toegekend. Indien je de volgende aankoop (gedeeltelijk) betaalt met een tegoedbon, worden voor dat bedrag geen punten meer toegekend.

Indien je een artikel ruilt waarvoor je een voordeelvoucher hebt ingezet, krijg je deze voucher, noch de punten voor het verkrijgen ervan, niet retour.

Indien mogelijk betaal je deze bestelling best aan onze kassa. Op die manier worden de punten onmiddellijk toegekend en wordt ook het kasticket voor deze aankoop digitaal op je profiel bewaard.

Een andere optie is om je klantenkaartnummer op de bestelbon te laten noteren. Na betaling worden de punten manueel toegekend door één van onze medewerkers.

Koop je regelmatig op factuur in onze winkel? Dan zit jouw BTW-nummer wellicht al in onze database. Als dat het geval is, stuur je best een mailtje naar info@rijmenants.be. Je krijgt van ons verdere instructies om je klantenkaart aan te maken! 

Zit je BTW-nummer nog niet in onze database? Dan kan je zelf een klantenkaart aanmaken! Registreer je via ons online platform (www.mijnrijmenants.be) of registreer je aan één van onze registratieterminals in de winkel. 

Meld dit zeker aan de kassa, dan krijg je een speciaal kassaticket met een code die je via www.mijnrijmenants.be kan invoeren. Door de code in te voeren, komen je punten van dat kassaticket automatisch bij je account.

Opgelet: na aankoop kunnen deze punten niet meer worden toegevoegd. Het is belangrijk om dit aan de kassa te melden vóór de aankoop.

Wil je toch steeds je kaart bij de hand hebben? Via www.mijnrijmenants.be heb je steeds een digitale versie van je klantenkaart bij de hand!

 

 

Je kan het online klantenkaartplatform als webapp op je smartphone installeren. Zo heb je alle voordelen in je broekzak. Je hebt daarmee niet alleen de klantenkaart steeds op zak, maar je kan ook in de winkel nog een kortingsbon activeren!

Android

Surf op je smartphone via een browserapp (bv. Chrome, met de Google-app werkt het niet) naar www.mijnrijmenants.be. Tik naast de browserbalk bovenaan rechts op de puntjes om het menu te openen.

 

Kies in het menu 'Toevoegen aan startscherm'.

 

De webpagina wordt nu op je startscherm geïnstalleerd als webapp. Je kan in deze app inloggen met je persoonlijke accountgegevens.

 

iPhone

Surf op je smartphone via een browserapp (bv. Safari, met de Google-app werkt het niet) naar www.mijnrijmenants.be. Tik onderaan in de browserbalk op het middenste icoon om het menu te openen. Je kan ook de knop 'installeer als web app' gebruiken die via een pop-up balk verschijnt.

 

Kies 'Zet op beginscherm' in het menu.

 

Surf op je smartphone via een browserapp (bv. Chrome, met de Google-app werkt het niet) naar www.mijnrijmenants.be. Tik naast de browserbalk bovenaan rechts op de puntjes om het menu te openen. 

Natuurlijk! Je moet hiervoor de barcode wel handmatig ingeven. Je vindt je kaartnummer via je persoonlijke profiel onder Menu > Klantenkaart of onderaan links op je klantenkaart. De code begint met MR of SR.

Loofbomen zijn goed voor het klimaat. Ze nemen CO2 op en zuiveren de lucht. Omdat wij milieubewust en duurzaam willen ondernemen geven we elke Belgische organisatie die zich hiervoor inzet graag een duwtje in de rug. Samen met hen willen we zoveel mogelijk nieuwe bomen planten.

Samen met een externe partner zullen wij bomen planten in België. Ruil 250 punten om en schenk zo een boom aan ons bos! Op het einde van het jaar berekenen we hoeveel bomen we daarmee kunnen planten en gaan we samen met onze externe partner aan de slag.

Je punten worden dus goed besteed!

Je kan ook de digitale klantenkaart gebruiken, via www.mijnrijmenants.be. Heb je geen smartphone of wil je toch liever een echte kaart? Spring dan snel binnen in de winkel om een nieuwe klantenkaart aan te maken! Ga naar een terminal, druk op klantenkaart verloren, log in met je e-mail en wachtwoord en scan een nieuwe klantenkaart in. Je punten zijn nooit verloren want staan op je account.

 

Dan verwittigen wij graag de klant. Je kan deze klantenkaart opsturen naar Rijmenants nv, Liersebaan 121, 2240 Massenhoven of afgeven in één van onze winkels.
Log in op www.mijnrijmenants.be en kies het tabblad ‘mijn gegevens’. Wijzig je gegevens en sla de wijzigingen op.
Vraag een nieuw wachtwoord aan via www.mijnrijmenants.be. Je krijgt dan een link toegestuurd waarmee je een nieuw wachtwoord kan ingeven. Je punten en voordelen blijven gewoon bewaard.

Voor alle aankopen waarbij je klantenkaart gescand werd, worden de kastickets digitaal bewaard in je profiel! Je vindt deze bij Menu > Aankopen.

OPGELET! Je dient wel nog steeds je kasticket bij te hebben wanneer je een artikel wil retourneren of ruilen. Je kan het betreffende kasticket geprint meebrengen of op je smartphone tonen. Zonder kasticket kunnen wij geen artikelen ruilen of retour nemen.